ACUPUNTURA

NECESSITATS

Què està dins de l’àmbit de tractament de la medicina tradicional xinesa?

Qualsevol tipus d’alteració funcional, ja que les alteracions orgàniques s’han de derivar al facultatiu de medicina occidental o al·lopàtica corresponent. La Medicina Tradicional Xinesa desplega les seves majors virtuts en l’àmbit de desequilibris crònics.

L’avantatge de treballar amb la Medicina Tradicional Xinesa és que es pot seguir amb el tractament mèdic habitual, això sí, sempre indicant-ho prèviament a l’entrevista prèvia al servei.

Els trastorns més habituals que es poden abordar amb la medicina tradicional xinesa són:

 • Ajuda a la Fertilitat tant femenina com masculina.
 • Problemes del cicle menstrual com dolor, irregularitat de cicle, manca de cicle, sagnats abundants, sagnats entre períodes, etc.
 • Mals de cap
 • Dolor articular i lesions en teixits tous (tendons, lligaments, etc.)
 • Millora en els processos neurològics donada l’estimulació que certs punts d’acupuntura tenen sobre certes àrees del cervell. Sobretot en aquells en què hi ha debilitat dels membres i hi ha moviments involuntaris.
 • Millora dels símptomes adversos de les persones que reben tractament oncològic com són nàusees i vòmits.
 • Ajuda a les persones a regular el seu pes.
 • Ajuda a baixar els estats d’ansietat i estrès, irritabilitat i depressió
 • Regular el trànsit intestinal, bé sigui per excés de defecació com per desordres crònics del mateix.
 • Problemes d‘insomni
 • Tabaquisme i adiccions.
 • Problemes de pell sobretot quan cursen amb picor i ferides cutànies i que poden afectar tant a la cara com a la resta del cos.

Aquestes són només una mostra d’elles, si té dubtes pot contactar amb nosaltres.


TRACTAMENTS

Acupuntura

És la inserció d’agulles en diferents punts energètics de l’organisme. S’han trobat diferents estatuetes que mostren el recorregut de meridians pel cos i que daten del segle II a.C. D’aquella època són dos dels cànons de medicina xinesa més important: El Huang Di Nei Jing Su Wen i el Huang Di Nei Jing Ling Shu.

Des de la visió de la medicina tradicional xinesa s’estableix que el nostre flux d’energia (Qi, en xinès) ha d’estar harmonitzat per poder gaudir de salut. L’acupuntura ajuda a regular aquests estats de desequilibri.

Electroacupuntura

És una forma d’aplicar l’acupuntura on es fa passar un petit corrent elèctric entre les agulles sent complementària en el tractament.

Els aparells usats en electroacupuntura no només permeten localitzar de forma més precisa els punts d’acupuntura, sinó també quantificar el seu estat energètic (“dissol” l’estancament i restableix el lliure flux de Qi).

La tècnica no és dolorosa, la sensació s’assembla a la d’un formigueig i, a més, la intensitat de l’estímul es pot graduar d’una forma molt més precisa i, per tant, adaptar el tractament a la tolerància específica del pacient.

Moxibustió

Escalfar amb diferents tipus de artemisa per restablir el flux normal de Qi, per exemple, en una contractura muscular.

Auriculoteràpia

És una tècnica derivada de l’acupuntura que consisteix en l’estimulació del pavelló extern de l’orella per tal de diagnosticar i tractar diferents problemes de salut localitzats en altres parts del cos.


CONTACTE

CENTRE MÈDIC DR. FX BOGUNYÀ

Dra. Gèlia Costes Salvador
Col. COMB 56.227

Avinguda Marquès de Sant Mori, 133, escala A, 1r-2a
08914 – BADALONA

Tel. 93 387 15 58 / Mòbil. 606 08 16 22


HORARI

Hores convingudes

A %d bloguers els agrada això: